MŰSORNAPTÁR

<<  Február 2018  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
   
    

Vonalban

Jelenleg 17 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma14
Tegnap42
A héten110
A hónapban1279
Összesen56883

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

MANIFESZTUM
Esemény:
MANIFESZTUM
Mikor:
2018.02.08 - 2018.02.11 20.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 

MANIFESZTUM

(Manifesto)
feliratos, ausztrál-német dráma, 95 perc, 2015 (12)

 

rendező: Julian Rosefeldt
forgatókönyvíró: Julian Rosefeldt
operatőr: Christoph Krauss
zene: Nils Frahm
vágó: Bobby Good


Szereplők:
Various - Cate Blanchett

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:
február 08. csütörtök     20:00 óra és 22:00 óra
február 09. péntek         20:00 óra és 22:00 óra
február 10. szombat      20:00 óra és 22:00 óra
február 11. vasárnap     20:00 óra és 22:00 óra

 

 

A Manifesztum című filmet egy múzeumi videóinstalláció 12 felvételéből állította össze a rendező, Julian Rosefeldt. A film a futurista, dadaista, szuprematista mozgalmak, a Dogma, valamint egyéb művészeti csoportok manifesztumait tolmácsolja Cate Blanchett rendkívüli alakításában. A színésznő 12 különböző személyiséggé változik a kollázsként szerkesztett alkotásban: tanítónő, családanya, hajléktalan férfi, gyári munkás, televíziós hírolvasó - minden egyes szerepében váratlan és meghökkentő kontextusban ad új és drámai értelmet a jól ismert, híres szövegeknek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

REKLÁMPARTNEREINK

Dumaszínház

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András