MŰSORNAPTÁR

<<  Február 2018  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
   
    

Vonalban

Jelenleg 32 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma14
Tegnap42
A héten110
A hónapban1279
Összesen56883

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

FANTOMSZÁL
Esemény:
FANTOMSZÁL
Mikor:
2018.02.22 - 2018.02.25 18.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 

FANTOMSZÁL

(Phantom Thread)
feliratos, amerikai dráma, 130 perc, 2017 (12)

 

rendező: Paul Thomas Anderson
forgatókönyvíró: Paul Thomas Anderson
operatőr: Paul Thomas Anderson
zene: Jonny Greenwood
producer: Paul Thomas Anderson, Megan Ellison, Joanne Sellar
vágó: Dylan TichenorSzereplők:
Reynolds Woodcock - Daniel Day-Lewis
Alma - Vicky Krieps
Cyril Woodcock - Lesley Manville
Johanna - Camilla Rutherford
George Riley - Richard Graham
Mrs. Vaughan - Jane Perry

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:
február 22. csütörtök     18:00 óra és 22:00 óra
február 23. péntek         18:00 óra és 22:00 óra
február 24. szombat      18:00 óra és 22:00 óra
február 25. vasárnap     18:00 óra és 22:00 óra
február 26. hétfő            21:00 óra
február 27. kedd            21:00 óra
február 28. szerda         21:00 óra

 

 

A csillogó 50-es években, a háború utáni Londonban Reynold Woodcock, a híres szabó (Daniel Day-Lewis) és nővére, Cyril (Lesley Manville) a brit divatvilág központi figurái: ők öltöztetik a királyi családot, a filmsztárokat, az örökösnőket, a felső tízezer tagjait, az első bálozókat és a rutinos dámákat a Woodcock Ház sajátos stílusában. Nők jönnek és mennek Woodcock életében, akik ihletet és társaságot biztosítanak a megrögzött agglegénynek, míg össze nem találkozik egy fiatal, magabiztos nővel, Almával (Vicky Krieps), aki hamarosan az élete állandó részévé válik, mint múzsa és szerető. Reynold eddig pontosan megtervezett és mintaszerűre szabott életét szép lassan szétzilálja a szerelem...

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

REKLÁMPARTNEREINK

Dumaszínház

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András