MŰSORNAPTÁR

<<  Március 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
    

Vonalban

Jelenleg 3 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma35
Tegnap51
A héten194
A hónapban1642
Összesen184883

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

7. Európai Art Mozi Nap - A KIS WINNETOU
Esemény:
7. Európai Art Mozi Nap - A KIS WINNETOU
Mikor:
2022.11.13 14.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 

7. Európai Art Mozi Nap

O R S Z Á G O S    P R E M I E R F I L M

A KIS WINNETOU

(Der junge Häuptling Winnetou / Young Winnetou)
szinkronizált, német családi kalandfilm, western, 103 perc, 2021 (6)

 

rendező: Mike Marzuk
forgatókönyvíró: Mike Marzuk, Gesa Scheibner
zeneszerző: Wolfram de Marco, Fabian Römer
operatőr: Alexander Fischerkoesen
vágó: Tobias Haas


Szereplők:
Mika Ullritz - Winnetou
Milo Haaf - Tom Silver
Xenia Assenza - apacs lány
Michael Kranz - Freddy
Mehmet Kurtulus - Intschu-tschuna
Axel Schreiber - Wilson serifhelyettes
Tim Oliver Schultz - Nagi-Nita
Helmfried von Lüttichau - Watson serif

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:
november 13. vasárnap     14:00 óra

 

 

Bár a tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, apja, Incsu Csunna még úgy érzi, bőven van még mit tanulnia fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivaly csorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Kalandos útján segítségére lesz nővére és egy fiatal tolvaj, Tom is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András