MŰSORNAPTÁR

<<  Április 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
25262728
2930     

Vonalban

Jelenleg 2 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma19
Tegnap19
A héten38
A hónapban821
Összesen185818

Powered by CoalaWeb

Műsor

Esemény 

5. Európai Art Mozi Nap - FELLINI A LÉLEK FESTŐJE
Esemény:
5. Európai Art Mozi Nap - FELLINI A LÉLEK FESTŐJE
Mikor:
2020.11.08 14.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 

5. Európai Art Mozi Nap

FELLINI A LÉLEK FESTŐJE

(Fellini degli spiriti)
színes, olasz-francia-belga dokumentumfilm, 100 perc, 2020 (12)

 

rendező: Selma Dell'Olio
zene: Antonio Fresa
operatőr: Daniele Botteselle
vágó: Stuart Mabey


szereplő:
Filippo Ascione,
Damien Chazelle,
William Friedkin

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:
novemóber 08. vasárnap     14:00 óra

 

 

Hogy méltón emlékezzék meg a maestro születésének – 1920. január 20. – 100. évfordulójára, a dokumentumfilm elsőként foglalkozik Federico Fellini „titokzatos világának” feltárásával.
A Rai közszolgálati televízió csatorna, továbbá az állami filmintézet, az Istituto Luce (Fény Intézet) archívumaiból, valamint film klipek közül válogatva rengeteg, eddig be nem mutatott archív anyag közül merít, hogy megkísérelje rekonstruálni Fellini kapcsolatát a spirituálissal és a természetfelettivel. A teljesség igénye nélkül olyan interjúalanyok szólalnak meg a dokumentumfilmben, mint Chazelle és Friedkin vagy éppen Terry Gilliam; továbbá Fellini munkatársai, Fiammetta Profili és Filippo Ascione; vagy közeli barátja, az újságíró Sergio Zavoli és a két olasz tudós, Andrea Minuz és Aldo Tassone.

Gyártók: Mad Entertainment, Rai Cinema, Walking the Dog, Arte, Rai Com. Rendezte: Anselma Dell’Olio (a La lucida follia di Marco Ferreri /Marco Ferreri: Veszélyes, de elkerülhetetlen/ című dokumentumfilmjével Donatello Dávidja-díj nyertes rendező).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András