MŰSORNAPTÁR

<<  Május 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
  
23242526
2728293031  

Vonalban

Jelenleg 3 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma36
Tegnap335
A héten36
A hónapban1452
Összesen188166

Powered by CoalaWeb

Art műsor

Esemény 

ROBOTÁLMOK
Esemény:
ROBOTÁLMOK
Mikor:
2024.05.02 - 2024.05.08 16.00 óra
Hol:
Nádasdy Mozi - Szigetszentmiklós
Kategória:
Sikerfilm

Leírás

 


ROBOTÁLMOK

(Robot Dreams)
magyarul beszélő, spanyol-francia animációs film, 102 perc, 2023 (6)

 

rendező: Pablo Berger
forgatókönyvíró: Pablo Berger
író: Sara Varon
vágó: Fernando Franco
zeneszerző: Alfonso de Vilallonga
producer: Pablo Berger, Ibón Cormenzana, Ángel Durández, Ignasi Estape

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:

május 02. csütörtök 16:00 óra
május 03. péntek 16:00 óra
május 04. szombat 16:00 óra
május 05. vasárnap 16:00 óra
május 06. hétfő 16:00 óra
május 07. kedd 16:00 óra
május 08. szerda 16:00 óra

 

Egy szeretetreméltó kutya magányosan él New Yorkban a nyolcvanas években. Manhattan pulzáló hétköznapjait nincs kivel megosztania, ezért úgy dönt, hogy rendel magának egy robotot. A furcsa páros életre szóló barátságot köt, kutya és robot elválaszthatatlanná válnak. A strandidény utolsó napján aztán bekövetkezik a legrosszabb: a robot beragad a tengerparti homokba és a kutyának hátra kell hagynia a legjobb barátját. A strandot bezárják és csak a következő nyáron nyit ki ismét.

A Robotálmok Sara Varon világhírű képregényének filmadaptációja. A Robotálmok világpremierje a világ legrangosabb filmfesztiválján Cannes-ban volt. Ezt követően az alkotás szerepelt a világ legrangosabb animációsfilm fesztiválja, az Annecy Nemzetközi Animációsfilm Fesztivál versenyprogramjában, ahol elnyerte a legjobb film díját. Az alkotás Európai Filmdíjat nyert a legjobb animációs film kategóriában. A Robotálmok emellett szerepel az Oscar-díj animációs film kategóriájának szűkített listáján és esélyes az Oscar-jelölésre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Mozi

Leírás

Mozielőadásaink 2013. decemberétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint Szigetszentmiklós város Önkormányzata támogatásával  új DCI Digitális mozirendszerrel kerülnek levetítésre.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András