MŰSORNAPTÁR

<<  Április 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
     

Vonalban

Jelenleg 3 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma119
Tegnap87
A héten283
A hónapban1066
Összesen186063

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

6. Európai Art Mozi Nap - AZ ÖRÖKBEADÁS
Esemény:
6. Európai Art Mozi Nap - AZ ÖRÖKBEADÁS
Mikor:
2021.11.14 14.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 

6. Európai Art Mozi Nap

AZ ÖRÖKBEADÁS

(Nowhere Special)
színes, olasz filmdráma, 2020, 96 perc (12)

 

rendező: Uberto Pasolini
forgatókönyvíró: Uberto Pasolini
producer: Chris Martin, Cristian Nicolescu, Uberto Pasolini, Roberto

Sessa
zene: Andrew Simon McAllister
operatőr: Marius Panduru
vágó: Masahiro Hirakubo, Saska Simpson


Szereplők:
James Norton - John
James Lamont - Michael
Eileen O'Higgins - Shona
Bernadette Brown - terhes nő
Valene Kane - Celia
Keith McErlean - Philip

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:
novemóber 14. vasárnap     14:00 óra

 

 

A korábban Oscar-jelölt Uberto Pasolini (Alul semmi – a legjobb  film-jelölés, 1998) megható új filmjében a szeretet erejéről mesél.

A harmincas évei közepén járó egyedülálló apa, John (James Norton) a  lehető legtöbbet szeretné a kisfiának nyújtani. Amikor a férfi  megtudja, hogy egy betegség miatt csupán néhány hónapja van hátra,  kétségbeesett keresésnek indul, hogy új szülőket találjon, és  biztosítsa a gyermeke jövőjét az ő halála utáni időkre is. A  szívbemarkoló és felemelő alkotásban egy írországi, egyszerű munkás  mutat példát sokaknak felelősségtudatból, önzetlenségből és a  szeretet erejéből.

A valós események nyomán készült film a Velencei Nemzetközi  Filmfesztivál versenyprogramjában debütált, majd számos díjat nyert  a világ különböző fesztiváljain.

 

 

 

 

 

 

 

 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András