MŰSORNAPTÁR

<<  Május 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
  
23242526
2728293031  

Vonalban

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma38
Tegnap23
A héten137
A hónapban38
Összesen186752

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

HOGYAN SZEXELJÜNK
Esemény:
HOGYAN SZEXELJÜNK
Mikor:
2024.04.04 - 2024.04.10 20.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 


HOGYAN SZEXELJÜNK

(How to have sex)
színes, görög-angol filmdráma, 98 perc, 2023  (16)

 

rendező: Molly Manning Walker
forgatókönyvíró: Molly Manning Walker
operatőr: Nicolas Canniccioni
vágó: Fin Oates
zene: James Jacobson


Szereplők:
Mia McKenna-Bruce - Tara
Lara Peake - Skye
Enva Lewis - Em
Samuel Bottomley - Paddy
Eilidh Loan - Fi
Shaun Thomas - Badger
Daisy Jelley - Gemma

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:

április 04. csütörtök 20:00 óra
április 05. péntek 20:00 óra
április 06. szombat 20:00 óra
április 07. vasárnap 20:00 óra
április 08. hétfő 20:00 óra
április 09. kedd 20:00 óra
április 10. szerda 20:00 óra

 

Molly Manning Walker rögtön első filmjével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a How to Have Sex az első perctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser.
Az alkotás autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliában veti bele magát az éjszakai életbe. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András