MŰSORNAPTÁR

<<  Április 2024  >>
 hf  ke  sz  cs  pé  sz  va 
     

Vonalban

Jelenleg 7 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Webstatisztika

Ma5
Tegnap76
A héten81
A hónapban1699
Összesen186696

Powered by CoalaWeb

Nádasdy Filmszínház

Esemény 

BONNARD - EGY FESTŐ SZERELME
Esemény:
BONNARD - EGY FESTŐ SZERELME
Mikor:
2024.04.11 - 2024.04.17 20.00 óra
Hol:
Nádasdy Filmszínház - Szigetszentmiklós
Kategória:
Art film

Leírás

 


BONNARD - EGY FESTŐ SZERELME

(Bonnard, Pierre, et Marthe)
színes, francia romantikus film, történelmi film, 122 perc, 2023 (16)

 

rendező: Martin Provost
forgatókönyvíró: Martin Provost, Marc Abdelnour
operatőr: Guillaume Schiffman
vágó: Tina Baz
zeneszerző: Michael Galasso
producer: Francois Kraus, Denis Pineau-Valencienne


Szereplők:
Vincent Macaigne - Pierre Bonnard
Cécile De France - Marthe Bonnard
Stacy Martin - Renée Monchaty
Anouk Grinberg - Misia Godebska
André Marcon - Claude Monet
Hélene Alexandridis - Alice Hoschedé
Grégoire Leprince-Ringuet - Edouard Vuillard
Peter Van den Begin - Alfred Edwards

 

 

Korhatár:

 

MŰSORON:

április 11. csütörtök 20:00 óra
április 12. péntek 20:00 óra
április 13. szombat 20:00 óra
április 14. vasárnap 20:00 óra
április 15. hétfő 20:00 óra
április 16. kedd 20:00 óra
április 17. szerda 20:00 óra

 

Pierre Bonnard francia festő a századforduló egyik kiemekedő művésze, a posztimpresszionizmus jeles képviselője volt. Munkásságára hatalmas hatással volt Paul Gauguin. A film Bonnard életét dolgozza fel, egyaránt bemutatva a festő művészetét és elsöprő szerelmét feleségével, Marthe-val. A nő nemcsak élete szerelme volt, de a múzsája is. Marthe és Pierre egész életükben egymás támaszai voltak, Bonnard képeinek mintegy harmadán Marthe látható. A Bonnard – Egy festő szerelme egyszerre történelmi film és szerelmi történet, amely felidézi a 19-20. század fordulóját, bemutatja a festő életének fontosabb állomásait, s betekintést enged a magánéletébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Helyszin

Helyszín:
Nádasdy Filmszínház

Leírás

ART MŰSORSÁV:
Filmek a hazai és európai filmgyártás érzékenyebben megfogalmazott képi világából. Minden embert két dolog izgat és hajt egyszerre. Egyrészt mindenki szeretne azonosságokat felfedezni, vagy létrehozni maga és az összes többi ember között. Másrészt mindenkinek szüksége van a különbségekre is, maga és az összes többi ember között. Ennek megfelelően mindenkinek kétféle  filmre van szüksége, amiket külön-külön kell  beszereznünk. Szükségünk van mainstream filmélményekre, amiken a nagy mindenkivel osztozunk, és szükségünk van az eldugottabb, saját filmélményekre, amik csak nekünk szólnak, vagy amiket saját magunknak stipi-stopizunk le. Röviden, mindenkinek kell egy Pulp Fiction és kell egy Reservoir Dog. A tradícionális Nádasdy filmszínház mindkét filmélményre ügyel és ennek megfelelőn állítja össze műsorrendjét.

Magunkról

A tradíciókkal rendelkező Nádasdy Filmszínház a nehézségek ellenére a mai napig is működik a család üzemeltetésében. Több éve már, hogy a mozi magyar és ART filmek játszására szakosodva kulturális lehetőséget biztosít a térség nagyközönsége számára. Elhivatottságának és szemléletének jegyében ezt a munkát tovább folytatják a művészet és az egyetemes kultúra terjesztésével, hogy szellemi értékeink mindenki számára elérhetővé váljanak.

Ebben a szellemben gondolkodva szeretnénk megvalósítani mindazt, amit az elődök elkezdtek és  tovább szeretnénk folytatni munkánkat.

A digitális rendszer beruházásával megoldani látszik a mozi további üzemelése, és így tovább fennmaradhat egy olyan hagyomány, amit talán bizonyos szempontok alapján a világörökség részének is tekinthetnénk.

Tisztelettel:
Nádasdy András